Magnus Marine BB 445 – fiskebåd med fede features og en fornuftig pris

MM001Det med at finde en alsidig og lækker bassboat, i den klassiske amerikanske stil med drejesæder, live well og andre funky features – har ikke været helt let for danske lystfiskere. Især ikke hvis ønsket skulle indfries, uden at få ens bankrådgiver til at flå sig frustreret i sin sparsomme hårvækst.

 

Læs resten af dette indlæg »

Outlaw Baits – jigs, marmelade, julemænd og fjollede hatte

jeff0607Har du nogensinde tænkt over, hvem det er der producerer de ting, du forbruger. Altså jeg mener… jeg spiser gerne marmelade fra Den Gamle Fabrik. Jeg har en ide om, at fabrikken er et gammelt skævt bindingsværkshus langt ude på landet. Du ved helt derude, hvor man er dus med himlens fugle og skovens vilde bær. Jeg forestiller mig også, at der står en hyggelig gammel hvidhåret bedstemor og rører i de store åbne gryder. Måske skulle jeg bare sige forestillede – for jeg mistede min barnetro, da jeg tastede adressen ind på Google maps.

Læs resten af dette indlæg »

Fisketips – havbars

UO-3

Kystnær jagt

Når jagten går vildest for sig, kan havbarsen jage tobiserne helt ind på stranden. De blanke jægere stryger afsted lige bag bølgebrækket, så det kan godt betale sig at lave nogle kast på langs af land. Når fiskene jager tobiser, er det sund fornuft at bruge en hurtig indspinning. Tobiser er lynhurtige fisk. Et spinstop i ny og næ skader ikke, da skræmte tobiser ofte vil forsøge at undvige en forfølger ved at grave sig ned.

Læs resten af dette indlæg »

Tobisen – som naturlig agn

tobis Tobiser holder gerne til på sand- eller grusbund, og helst på steder med god strøm. De er slanke og lynhurtige svømmere og kan desuden grave sig ned i bundlaget for at søge skjul. Trods det er de ikke hurtige nok, når havørreden jager. Ørrederne elsker tobiser og opsøger derfor ofte de gode lokaliteter. Da der er tale om hurtige byttedyr, jager havørrederne vildt og hugger kontant – ellers får de aldrig fat på en tobis.

Læs resten af dette indlæg »

Tobis – fakta om et af kystens byttedyr

Brugt i under overfladen 3, Kystfiskeri - spin og mede, UO-3<br />
Fishers Book 2009Relevante slægter: Ammodytes og Hyperoplus
Blinket er en halv snes meter ude, da jeg fornemmer – snarere end ser, at noget følger det. Stadig usikker fortsætter jeg indspinningen, og havørreden dukker tydeligt frem i mit synsfelt. Jeg står bomstille og lader blinket falde ned på bunden. Fisken stopper – tøver et øjeblik, drejer rundt og lunter ud igen.

Læs resten af dette indlæg »

Hornfisk – så er det forår

221 copy

Nu er de her. Traditionen tro er de dukket op på nogle af forårets første varme dage. I tætte stimer trækker de ind gennem bælter, sunde og fjorde og fordeler sig ud langs kysterne. Hornfiskene kommer fra sydens varme, men en god del af dem vælger at tilbringe sommeren på vore nordlige breddegrader.

Læs resten af dette indlæg »

Hornfisk og havørred – på spin og patriotflåd

223 copy Hornfiskens ankomst til de danske kyster, betyder masser af oplevelser ved både mole og kyst. Sammen med havørreden står den for forårets bedste fiskeoplevelser. Du finder hornfisken på mange af de samme pladser som havørreden. Strømstærke steder, som rev, næs og pynter giver ofte de første fisk. Derefter spreder fiskene sig ud overalt for at gyde og æde sig mætte i tangskove og ålegræsbælter.

 

Ukompliceret fiskeri med bombardaflåd

Bombardafiskeri er en af de mest enkle og effektive metoder til hornfisk. Alt hvad du behøver er et sæt spinnegrej. Vælg en let spinnestang med et velkørende fastspolehjul. Derudover skal du kun bruge et par bombardaflåd eller patriotflåd, et par svirvler, nogle kroge og agn.

 

Læs resten af dette indlæg »

Børsteorme – superagn til alle kystens fisk

UO-3 Sandigler eller børsteorme, som de også kaldes, er topagn til de fleste af kystens fisk. Ligesom sandormen lever sandiglen nedgravet i bundlaget. I foråret når ormene forlader bundlaget for at formere sig, samles de i sværme på mange tusinder og svømmer frit i vandet. Det betyder lettilgængelig mad for alle kystens fisk. Fladfisk, torsk og havørred kan være stoppet med børsteorme i perioden fra marts til maj.

Læs resten af dette indlæg »