Classic lures – Rapala Original

ørred009 copy

Ok. This is the real deal. Rapalas originale flydende balsawobler blev udviklet af Lauri et sted i de finske skove i 1936. Siden har den fanget en hel verden af fisk og fiskere. Blev jeg tvunget til at fiske med én wobler resten af livet – hvilket jeg vil være skidetræt af – kunne jeg næppe gøre noget smartere end at vælge Rapala Original.

Læs resten af dette indlæg »

Classic Lures – Rapala Countdown

4334 copy Nedtælling til sæsonens bedste fiskeoplevelser kan meget vel starte med en Rapala Countdown. Denne wobler har på sin helt egen lavteknologiske vis en indbygget dybdemåler. I praksis betyder det, at du kan genopdage glæden ved at tælle til ti, samtidig med at du kan affiske vandsøjlen meget præcist. Læs mere under fisketips. Rapala Countdown er uundværlig både i vandløbet og i søen.

Læs resten af dette indlæg »

Magnus Marine BB 445 – fiskebåd med fede features og en fornuftig pris

MM001Det med at finde en alsidig og lækker bassboat, i den klassiske amerikanske stil med drejesæder, live well og andre funky features – har ikke været helt let for danske lystfiskere. Især ikke hvis ønsket skulle indfries, uden at få ens bankrådgiver til at flå sig frustreret i sin sparsomme hårvækst.

 

Læs resten af dette indlæg »

Outlaw Baits – jigs, marmelade, julemænd og fjollede hatte

jeff0607Har du nogensinde tænkt over, hvem det er der producerer de ting, du forbruger. Altså jeg mener… jeg spiser gerne marmelade fra Den Gamle Fabrik. Jeg har en ide om, at fabrikken er et gammelt skævt bindingsværkshus langt ude på landet. Du ved helt derude, hvor man er dus med himlens fugle og skovens vilde bær. Jeg forestiller mig også, at der står en hyggelig gammel hvidhåret bedstemor og rører i de store åbne gryder. Måske skulle jeg bare sige forestillede – for jeg mistede min barnetro, da jeg tastede adressen ind på Google maps.

Læs resten af dette indlæg »

Nyhedsbrev august 2010

4388 copySommerferien er forbi – og det hjemlige fiskeri efter gedde, aborre og sandart begynder igen at komme i gang. Sensommeren giver stadig bedst mulighed for kontakt med rovfiskene morgen og aften, men snart begynder der igen at blive gode muligheder for fangst i dagtimerne også. Samtidig er der havørreder i å og på kysten. Her får du et kort rids over nogle af mulighederne i august.

 

Læs resten af dette indlæg »

Fisketips – havbars

UO-3

Kystnær jagt

Når jagten går vildest for sig, kan havbarsen jage tobiserne helt ind på stranden. De blanke jægere stryger afsted lige bag bølgebrækket, så det kan godt betale sig at lave nogle kast på langs af land. Når fiskene jager tobiser, er det sund fornuft at bruge en hurtig indspinning. Tobiser er lynhurtige fisk. Et spinstop i ny og næ skader ikke, da skræmte tobiser ofte vil forsøge at undvige en forfølger ved at grave sig ned.

Læs resten af dette indlæg »

Tobisen – som naturlig agn

tobis Tobiser holder gerne til på sand- eller grusbund, og helst på steder med god strøm. De er slanke og lynhurtige svømmere og kan desuden grave sig ned i bundlaget for at søge skjul. Trods det er de ikke hurtige nok, når havørreden jager. Ørrederne elsker tobiser og opsøger derfor ofte de gode lokaliteter. Da der er tale om hurtige byttedyr, jager havørrederne vildt og hugger kontant – ellers får de aldrig fat på en tobis.

Læs resten af dette indlæg »